Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Premiere PTP 1020 Şarj yolları ve aradaki dirençler ?

WhatsApp Image 2024-11-10 at 15.20.29.webp
WhatsApp Image 2024-11-10 at 15.20.28.webp

Merhaba iyi günler elime daha önce bir tamirci tarafından tabiri yerinde ise mındar edilmiş premere marka bir tablet geldi şarj soketi değişim sırasında yollar kopmuş ve soket ile kart arasında ki kompanentler de yok direnç olduklarını düşünüyorum ancak emin değilim yolları kazıdım ancak hangi yolun hangi bacağa gitmesi gerektiğine dair bir şema bulamadım aynı zaman da arada ki kompanenetlerin de direnç mi yoksa başka bir kompanenet mi olduğunu bilmiyorum bu konuda yardımcı olabilecek birisi var mı acaba ?

Burda görebildiğim arada komponent görünmüyor fakat arka yüzünde var. Sanırım arka yüzünde değilde bu kısmından bahsediyorsunuz öyle değil mi?

Edit: +ve- uçlarında filtre SMD kondansatör var fotoğraf çok net değil orayı ince yol teli ile kısa devre yapın yinede çalışması gerekir başka sorunu yoksa eğer...

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-11-14-23-27-28-526_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-11-14-23-27-28-526_com.android.chrome.webp
    103.7 KB · Görüntüleme: 5
Burda görebildiğim arada komponent görünmüyor fakat arka yüzünde var. Sanırım arka yüzünde değilde bu kısmından bahsediyorsunuz öyle değil mi?Bu yüzünde bahsediyorum

Burda görebildiğim arada komponent görünmüyor fakat arka yüzünde var. Sanırım arka yüzünde değilde bu kısmından bahsediyorsunuz öyle değil mi?
Evet arka yüzeyde ki kompanentler duruyor bu yüzeyde o kısımlar da kompanent olması gerektiğini düşündüğüm çünkü iki kompanenet bacağı gibi duran alanların arasında bağlantı yok Örnek resim ekliyorum kırmızı iki nokta yı probları ile kontrol ettiğim de buzzer sesi alıyorum ancak mavi iki nokta da alamıyorum arada ki bağlantıyı tamamlayan bir kompanenet olmalı diye düşünmüştüm

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2024-11-10 at 15.20.28 copy.webp
    WhatsApp Image 2024-11-10 at 15.20.28 copy.webp
    209.4 KB · Görüntüleme: 4
bence bu şekilde mantık yürütmek doğru olmaz. bu pcb'ler çok katmanlı orada reçinesini kazıdığınız yollar illaki şarj yollarının olduğunu düşünmek yanlış olur. şarj yolların arka tarafa da bağlanabilir. şuan sizin cihazınızın tam sorunu nedir? şarj kablosunu cihaza taktığınızda bi tepki veriyor mu? akım ölçer aletiniz var mı? siz artı ve eksi ucunu direkt verin cihaza çok düşük akım vererek deneme yanılma yöntemi arıza takibi yapılabilir. eğer bu şansınız varsa bana deneyerek bilgi aktarırsanız yön vermede yardımcı olabilirim.

bence bu şekilde mantık yürütmek doğru olmaz. bu pcb'ler çok katmanlı orada reçinesini kazıdığınız yollar illaki şarj yollarının olduğunu düşünmek yanlış olur. şarj yolların arka tarafa da bağlanabilir. şuan sizin cihazınızın tam sorunu nedir? şarj kablosunu cihaza taktığınızda bi tepki veriyor mu? akım ölçer aletiniz var mı? siz artı ve eksi ucunu direkt verin cihaza çok düşük akım vererek deneme yanılma yöntemi arıza takibi yapılabilir. eğer bu şansınız varsa bana deneyerek bilgi aktarırsanız yön vermede yardımcı olabilirim.
@Cihan KARABALTA işaretlediğim yerde iki adet filtre kondansator var. dediğim gibi bunlar + ve - giden bacaklar. diğer üçü data. onlar bence katmanlara dağılıyor. bu iki kondansatörü kısadevre yaparak denemelesin dediğim şartlarda... birde cihazım sadece açılsın şarj olsun bilgisayara bağlama gibi bir derdim yok diyorsan sade + ve- uçlarını bağla yeter. gerisi önemli değil şimdilik.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-11-14-23-27-28-526_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-11-14-23-27-28-526_com.android.chrome.webp
    100 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Cihaza şarj kablosunu takamıyorum çünkü şarj soketi yok nereye takıcam ? Tamircinin biri şarj soketini değiştiricem diye yolları koparmış sonra da bu olmuyor diye kullanıcıya teslim etmiş o yüzden önce şarj soketi sorununu çözmem gerekiyor data ile işim yok sadece şarj alması yeterli araya filtre kondansatör koymadan direk + ve - uçları şarj soketini bacaklarına çeksem ne olur sorun olur mu sizce ?

@Cihan KARABALTA cihazı isterseniz bize yollayın biz size cihazın tamirini makul fiyata yapalım geri gönderelim! Düşünceniz olumlu yönde olursa Dm yoluyla iletişim bilgilerinizi yollarsınız biz sizinle irtibat kurarız...

Son düzenleme:
@Cihan KARABALTA cihazı isterseniz bize yollayın biz size cihazın tamirini makul fiyata yapalım geri gönderelim! Düşünceniz olumlu yönde olursa Dm yoluyla iletişim bilgilerinizi yollarsınız biz sizinle irtibat kurarız...
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim amacım kendim yaparak tecrübe kazanmak cihaz eski bir cihaz masraf yapmaya gerek olan bir cihaz değil. Maksat bişeyler öğrenmek ve belki ileride profesyonel olarak bu işi yapmak

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri