Usta
Yönetici
Admin
- Son görülme
Merhaba! Redmi 9 cihazınızın kendi kendine EDL (Emergency Download) moduna geçmesi ciddi bir sorundur ve dikkatli bir şekilde ele alınmalıdır. Aşağıda, bu sorunu çözmek için izleyebileceğiniz adımları bulabilirsiniz:
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Unutmayın, bu tür teknik işlemler bilgi ve deneyim gerektirir. Yanlış bir adım cihazınıza kalıcı zarar verebilir. Bu nedenle, emin olmadığınız durumlarda profesyonel yardım almanız önemlidir.
Buda yukarıdki tüm işlemlerden geçtikten sonra işleminiz sonuçlanmadıysa teknik olarak aşağıdaki müdahaleyi yapmanız gerekir!
- ADB Sürücülerini Yükleyin: Bilgisayarınıza uygun ADB ve Fastboot sürücülerini indirip yükleyin. Bu, cihazınızın bilgisayar tarafından doğru şekilde tanınmasını sağlar.
- USB Hata Ayıklamayı Etkinleştirin: Cihazınızın Ayarlar menüsünden 'Geliştirici Seçenekleri'ni etkinleştirerek 'USB Hata Ayıklama' seçeneğini açın. Eğer 'Geliştirici Seçenekleri' görünmüyorsa, Ayarlar > Telefon Hakkında bölümünde 'MIUI sürümü' üzerine birkaç kez dokunarak bu modu etkinleştirebilirsiniz.
- Cihazı Fastboot Moduna Alın: Telefonunuzu kapatın ve ardından 'Ses Kısma' ve 'Güç' tuşlarına aynı anda basılı tutarak Fastboot moduna geçirin. Ekranda 'Fastboot' yazısı ve bir logo görünecektir.
- EDL Moduna Geçiş: Bilgisayarınızda Komut İstemi'ni açın ve aşağıdaki komutları sırasıyla girin:
Kod:adb devices adb reboot edl
- Yazılımı Yeniden Yükleyin: EDL modundayken, MiFlash gibi bir araç kullanarak cihazınıza uygun stok ROM'u yeniden yükleyebilirsiniz. Bu işlem sırasında dikkatli olun; yanlış bir adım cihazınıza zarar verebilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Veri Kaybı Riski: Bu işlemler sırasında cihazınızdaki tüm veriler silinebilir. Önemli verilerinizi yedeklemeniz önerilir.
- Garanti Durumu: Bu tür müdahaleler cihazınızın garantisini geçersiz kılabilir.
- Profesyonel Destek: Eğer bu adımları uygulamakta tereddüt ediyorsanız veya işlemler sırasında sorun yaşarsanız, bir uzmandan veya yetkili servisten destek almanız en güvenli yol olacaktır.
Unutmayın, bu tür teknik işlemler bilgi ve deneyim gerektirir. Yanlış bir adım cihazınıza kalıcı zarar verebilir. Bu nedenle, emin olmadığınız durumlarda profesyonel yardım almanız önemlidir.
Buda yukarıdki tüm işlemlerden geçtikten sonra işleminiz sonuçlanmadıysa teknik olarak aşağıdaki müdahaleyi yapmanız gerekir!
İçeriği görüntülemek için Giriş yapın veya Kayıt olun.